Hozzávalók
A mázhoz
- 5 ek ketchup
- 1 ek barna cukor
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szójaszósz
- bors
A húshoz
- 1 kg darált pulykahús
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tk keményítő
Meatloaf, húskenyér, húscipó vagy hívd ahogy akarod!
Hozzávalók
A mázhoz
- 5 ek ketchup
- 1 ek barna cukor
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szójaszósz
- bors
A húshoz
- 1 kg darált pulykahús
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tk keményítő
Egy kis lábasban először elkészítjük a mázat, amihez a hozzávalókat csak össze kell forralni. A darált húsba ütjük a tojásokat, hozzászórjuk a zsemlemorzsát és a kockára vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, paprikával ízesítjük, belezúzzuk a fokhagymát és fűszerezzük kakukkfűvel, majorannával és az egészet jó alaposan kézzel összegyúrjuk. A reszelt sajtot átforgatjuk a keményítőben és összeszereljük a meatloafot. A hús feléből egy alapot formázunk, kialakítunk egy mélyedést a közepébe, ahova a sajtot szórjuk. A maradék hússal pedig befedjük az egészet, cipó alakúra formázzuk. Már csak annyi van hátra, hogy a formázott húst jó alaposan bekenjük a mázzal és mehet is a sütőbe ahol 160 fokon 40 percig sütjük.