Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
személyre
+
4 egész csirkecomb
800 g krumpli
2 fej nagyobb vöröshagyma
3 - 5 szál friss rozmaring és kakukkfű
300 g közepes méretű koktélparadicsom
150 g kalamata olívabogyó
olívaolaj
3 - 4 tk barna cukor
1 kisebb, közepesen csípős chili (vagy szárított chili)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mediterrán csirkecomb, fűszeres krumpliágyon

Egy népszerű mediterrán fogás, aminek a legmenőbb része a csillogó, édes-csípős máz. Kis melóval nagyon extra ízeket kreálhattok, szóval készüljetek, mert itt az új kedvenc kajátok receptje, ami ráadásul gluténmentes is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
4 egész csirkecomb
800 g krumpli
2 fej nagyobb vöröshagyma
3 - 5 szál friss rozmaring és kakukkfű
300 g közepes méretű koktélparadicsom
150 g kalamata olívabogyó
olívaolaj
3 - 4 tk barna cukor
1 kisebb, közepesen csípős chili (vagy szárított chili)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Alsó-felső fokozaton 200 fokra bemelegítjük a sütőt (vagy légkeverésen 180 fok). A sütőtál aljába kevés olajat teszünk, majd a csirkecombokat mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Kis olívaolajjal meglocsoljuk és bőrös oldallal felfelé berakjuk sülni 15 percre. Ezalatt a krumplit és a vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a zöldfűszereket pedig felaprítjuk és egy tálban alaposan összekeverjük őket a zöldségekkel, erre is küldünk sót, borsot és olívaolajat.

Amikor letelt az első 15 perc, a fűszeres hagymás krumplit a husik köré szórjuk, és most 20 percre köszönünk el tőle. A koktélparadicsomokat megmossuk. A lecsepegtetett olívabogyókat egy késsel kimagozzuk, és kevés olívaolajjal átforgatjuk őket is, majd a combokhoz adjuk, további 25 percig sütjük.

A chilit felaprítjuk, a barna cukorral, a fokhagymával, sóval, borssal és kevés olívaolajjal egy botmixer segítségével alaposan összedolgozzuk. Ha letelt az előző 25 perc, alaposan megkenjük a húsokat a páccal. Ezután további 15 perc alatt készre sütjük, félidőben még egyszer átkenjük a húsokat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások