Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 800 g krumpli
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 - 5 szál friss rozmaring és kakukkfű
- 300 g közepes méretű koktélparadicsom
- 150 g kalamata olívabogyó
- olívaolaj
- 3 - 4 tk barna cukor
- 1 kisebb, közepesen csípős chili (vagy szárított chili)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 800 g krumpli
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 - 5 szál friss rozmaring és kakukkfű
- 300 g közepes méretű koktélparadicsom
- 150 g kalamata olívabogyó
- olívaolaj
- 3 - 4 tk barna cukor
- 1 kisebb, közepesen csípős chili (vagy szárított chili)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Alsó-felső fokozaton 200 fokra bemelegítjük a sütőt (vagy légkeverésen 180 fok). A sütőtál aljába kevés olajat teszünk, majd a csirkecombokat mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Kis olívaolajjal meglocsoljuk és bőrös oldallal felfelé berakjuk sülni 15 percre. Ezalatt a krumplit és a vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a zöldfűszereket pedig felaprítjuk és egy tálban alaposan összekeverjük őket a zöldségekkel, erre is küldünk sót, borsot és olívaolajat.
Amikor letelt az első 15 perc, a fűszeres hagymás krumplit a husik köré szórjuk, és most 20 percre köszönünk el tőle. A koktélparadicsomokat megmossuk. A lecsepegtetett olívabogyókat egy késsel kimagozzuk, és kevés olívaolajjal átforgatjuk őket is, majd a combokhoz adjuk, további 25 percig sütjük.
A chilit felaprítjuk, a barna cukorral, a fokhagymával, sóval, borssal és kevés olívaolajjal egy botmixer segítségével alaposan összedolgozzuk. Ha letelt az előző 25 perc, alaposan megkenjük a húsokat a páccal. Ezután további 15 perc alatt készre sütjük, félidőben még egyszer átkenjük a húsokat.