A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 250 g krémsajt
- 1 tk keményítő
- 2 csokor medvehagyma (kb. 200 g)
- 400 g csirkemell filé
- só, bors
A panírozáshoz
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 500 g fagyasztott hasábburgonya
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 250 g krémsajt
- 1 tk keményítő
- 2 csokor medvehagyma (kb. 200 g)
- 400 g csirkemell filé
- só, bors
A panírozáshoz
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 500 g fagyasztott hasábburgonya
A rántott jércemell töltelékéhez a krémsajtot egy tálba tesszük, összekeverjük a keményítővel és az apróra vágott medvehagymával. A melleket egy éles késsel “kinyitjuk”, a lényeg, hogy egy minél nagyobb szelet húst kapjunk. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd eloszlatjuk rajta a krémsajtos keveréket, két oldalát behajtjuk, és szorosan feltekerjük. Ha szükséges, a végüket hústűvel összetűzzük.
A szokásos módon bepanírozzuk a húsokat. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán megismételjük a panírozást. 150, maximum 160 fokra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük benne a húsokat. Azért ne legyen forróbb az olaj, hogy a belseje is biztosan elég hőt kapjon anélkül, hogy a külseje megégne. Konyhai papírtörlőre szedjük a húst, és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Közben a sütőt 150 fokra melegítjük, és további 6-8 percre betesszük a húsokat, hogy egész biztos ne érjen minket meglepetés, amikor felszeleteljük.
Amíg pihen a hús a sütőben, a visszamaradt olajon a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük a krumplit is. Erről is leitatjuk a felesleges olajat, majd egy tányérba szedjük a krumplit és a húst is.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Ha tetszett a medvehagymás rántott jércemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!