Hozzávalók
- 400 g csirkecombfilé
- olaj a sütéshez
A bundához
- 5 ek liszt
- 4 ek keményítő
- ½ ek szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 db tojás
- 120 ml víz
A mázhoz
- 2 ek szezámmag
- 100 ml víz
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ½ ek ecet (20%-os)
- ½ tk só
- 50 g cukor
- 50 g méz
A tálaláshoz
- főtt rizs
Hozzávalók
- 400 g csirkecombfilé
- olaj a sütéshez
A bundához
- 5 ek liszt
- 4 ek keményítő
- ½ ek szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 db tojás
- 120 ml víz
A mázhoz
- 2 ek szezámmag
- 100 ml víz
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ½ ek ecet (20%-os)
- ½ tk só
- 50 g cukor
- 50 g méz
A tálaláshoz
- főtt rizs
A mézes szezámmagos csirke elkészítését azzal kezdjük, hogy a csirkecombfilét 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és egy keverőtálban elkészítjük a panírt. Ehhez összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a tojást, majd felöntjük a vízzel, és simára keverjük.
Egy serpenyőbe bő olajat öntünk, majd nagy lángon felhevítjük. A kikevert panírral teszteljük az olaj hőfokát, és amikor egyből feljön a felszínre, közepes fokozatra kapcsolunk, és a csirkét egyenként a panírba mártogatva kisütjük. Amikor picit sárgul már a bunda, kivesszük és lecsepegtetjük.
Ezt követően a panírozott csirkét ismét beletesszük az olajba sülni. Azért fontos a kétszeri sütés, mert a köztes lecsepegtetéskor kicsit lehűl a panír, elkerülve az odaégést, míg a második sütésnek köszönhetően biztosan nem marad nyers a húsunk. Miután szép ropogósra sültek, lecsepegtetjük és félrerakjuk a csirkét.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután a vizet felmelegítjük egy wokban, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, a sót és a cukrot, kicsit forraljuk, és hozzácsorgatjuk a mézet. Összeforraljuk, és amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadunk 1 evőkanállal a sütéshez használt olajból. Beledobjuk a megsült csirkéket, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és alaposan összeforgatjuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett a mézes szezámmagos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!