Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+
450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
só, bors
1 tk fokhagymapor
2 ek olívaolaj

A salátához

50 g dióbél
50 g mazsola
4 db narancs
1 db citrom
1 db édeskömény
1 fej lila hagyma
1 db mandarin
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos édeskömény-saláta grillezett pulykamellel

Ha már elegünk van a nehéz karácsonyi ételekből, itt jön egy könnyedebb saláta, amely ennek ellenére mégis magában hordozza a karácsonyi ízvilág jegyeit!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
só, bors
1 tk fokhagymapor
2 ek olívaolaj

A salátához

50 g dióbél
50 g mazsola
4 db narancs
1 db citrom
1 db édeskömény
1 fej lila hagyma
1 db mandarin
Bevásárlólistához adom

A pulykamellet felszeleteljük, mindkét oldalát fűszerezzük, majd kis pihentetés után aranybarnára sütjük egy kevés olajon.

Egy serpenyőben megpirítjuk a diót, majd apróra törjük és félrerakjuk. Ugyanabba a serpenyőbe beleszórjuk a mazsolát, ráfacsarjuk két narancs és a citrom levét, majd besűrítjük.

Narancsos édeskömény-saláta

A másik két narancsot felkarikázzuk, és mindkét oldalukat meggrillezzük.

Az édesköményt, fás és nem ehető részeit eltávolítva, egy tányérba karikázzuk, erre kerül a felkockázott lila hagyma, a grillezett narancs, a felszeletelt mandarin, majd a grillezett pulyka is. Megszórjuk pirított dióval, majd meglocsoljuk a mazsolás-narancsos dresszinggel, és tálalhatjuk is.

Ha tetszett a Narancsos édeskömény-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások