Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 4 db csirkefelsőcomb-filé
- 1 kis üveg csemegeuborka
A lisztkeverékhez
- 700 g liszt
- 3 tk só
- 1 ½ tk őrölt fekete bors
- 3 tk pirospaprika
A csirke pácolásához
- 500 ml író
- 3 ek sriracha szósz
- 1 tk só
- 1 tk füstölt paprika
- 1 nagy csipet bors
A fűszeres olajhoz
- 170 ml olaj
- 1 ek Cayenne-bors
- 2 tk barna cukor
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek szárított chipotle (őrölt)
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 4 db csirkefelsőcomb-filé
- 1 kis üveg csemegeuborka
A lisztkeverékhez
- 700 g liszt
- 3 tk só
- 1 ½ tk őrölt fekete bors
- 3 tk pirospaprika
A csirke pácolásához
- 500 ml író
- 3 ek sriracha szósz
- 1 tk só
- 1 tk füstölt paprika
- 1 nagy csipet bors
A fűszeres olajhoz
- 170 ml olaj
- 1 ek Cayenne-bors
- 2 tk barna cukor
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek szárított chipotle (őrölt)
A csirkemellet 6-8 részre vágjuk, a combfiléket pedig elfelezzük. A csirkepác hozzávalóit összekeverjük, és minimum fél órára beletesszük a csirkét (de ha ezt előző este megcsináljátok, úgy még jobb). Ezután kiszedjük a pácból (de megtartjuk a pácot a bundázáshoz), a lisztkeverék hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk ebbe a lecsepegtetett húst. Ezután újra az írós keverékbe tesszük, majd újra a lisztbe.
A csirkemellet közepes hőfokon, oldalanként 4-5 percig sütjük úgy, hogy előtte alacsonyabb hőfokon kezdjük el sütni. A combot is alacsonyabb hőfokon kezdjük el sütni, majd utána közepesen, oldalanként 6-7 percig. Kiszedjük a megsült húst, lecsepegtetjük róla az olajat, majd egy rácsra rakjuk, és egyből lekenjük a fűszeres olajjal (ezt előzőleg csak simán összekeverjük). Csemegeuborkával tálaljuk.
Ha tetszett a Nashville csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!