Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 3 db csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott tk szárított oregánó
- 1 csapott tk szárított kakukkfű
- 5 ek reszelt parmezán
- 5 ek zsemlemorzsa
- 250 g mozzarella
- 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 db tojás
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 marék rukkola
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 3 db csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott tk szárított oregánó
- 1 csapott tk szárított kakukkfű
- 5 ek reszelt parmezán
- 5 ek zsemlemorzsa
- 250 g mozzarella
- 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 db tojás
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 marék rukkola
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát. Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk. A megmosott csirkemelleket félbe vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk az így kapott vékonyabb szeleteket. Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.
Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.