Hirdetés
Bespájzolva

Olasz parmezános csirke

Hozzávalók

6
személyre
+
2 ek olívaolaj
3 db csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
1 csapott tk szárított oregánó
1 csapott tk szárított kakukkfű
5 ek reszelt parmezán
5 ek zsemlemorzsa
250 g mozzarella
600 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 db tojás
só, bors

A tálaláshoz

1 marék rukkola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz parmezános csirke

Akár hiszitek, akár nem, de az olaszoknak is van rántott hús receptjük. Ez a parmezános csirke paradicsomszószban. A következő vasárnapi családi ebédnél, most rántott hús helyett ezt a kaját csináljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

6
személyre
+
2 ek olívaolaj
3 db csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
1 csapott tk szárított oregánó
1 csapott tk szárított kakukkfű
5 ek reszelt parmezán
5 ek zsemlemorzsa
250 g mozzarella
600 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 db tojás
só, bors

A tálaláshoz

1 marék rukkola
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát. Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk. A megmosott csirkemelleket félbe vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk az így kapott vékonyabb szeleteket. Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.

Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások