Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók

2
főre
+

A húsgombócokhoz

100 g rizs
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 tk pirospaprika
só, bors
1 mk őrölt kömény

A paradicsommártáshoz

1 db zellergumó (kis)
2 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
só,bors
1 l passata (passzírozott paradicsom)
1 ek liszt
cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos húsgombóc

A paradicsomos húsgombóc egy megkerülhetetlen klasszikus, úgyhogy miért éppen nálunk hiányozna ez a recept? Itt is játszik, hogy ahány ház, annyi szokás, de most megmutatjuk a mi verziónkat. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húsgombócokhoz

100 g rizs
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 tk pirospaprika
só, bors
1 mk őrölt kömény

A paradicsommártáshoz

1 db zellergumó (kis)
2 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
só,bors
1 l passata (passzírozott paradicsom)
1 ek liszt
cukor
Bevásárlólistához adom

A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a darált hússal, a tojással, fűszerekkel, és a rizzsel. Golflabda nagyságú golyókat formázunk a masszából.

A paradicsomos húsgombóc tálalása

Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, zellerszárat, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. 30-40 percig lassú tűzön főzzük benne a gombócokat, majd kihalásszuk őket. Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a passatához. Ízlés szerint cukrozzuk, még 5 percig forraljuk, majd visszatesszük a gombócokat. Főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

A paradicsomos húsgombóc tálalása
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások