Hozzávalók
- 200 g tarhonya
- 4 ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 2 db paradicsom
- ½ db paprika
- 70 g sűrített paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 400 g sertéslapocka
Hozzávalók
- 200 g tarhonya
- 4 ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 2 db paradicsom
- ½ db paprika
- 70 g sűrített paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 400 g sertéslapocka
A tarhonyás húshoz először a tarhonyát közepes lángon egy lábasban szárazon aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a lábasban elkészítjük a pörköltalapot. A zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát és 3-4 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és a köményt, majd visszarakjuk a tűzre, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Elfőzzük róla a vizet, majd újra felöntjük 2 dl vízzel, és ezt addig ismételgetjük, míg egy jó szaftos alapot nem kapunk.
Ekkor jöhet bele a 2-3 cm-es kockákra vágott hús, majd ismét felöntjük 2 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul, közben ha szükséges, pótoljuk a vizet. Egy jó szaftos pörköltet kell kapnunk. Ha a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tarhonyát, 2 dl vizet és addig főzzük alacsony lángon, amíg a tészta meg nem puhul. Ha kell, közben adhatunk hozzá még egy kis vizet, és ha megpuhult a tarhonya, kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a tarhonyás hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Régi ízeket az asztalra – mert retró kajákból sosem elég:
Sajttal sűrített spenótfőzelék