Hirdetés

Popcorn-bundás csirke

Hozzávalók

2
főre
+
500 g ALDI Húsmester csirkemell
2 csomag sós-vajas popcorn kipattogtatva
1 ek olívaolaj
2 tk só
bors
2 tk fokhagymapor
1 mk cayenne bors
1 tk majoranna

a bundázáshoz

3 db tojás
liszt
bő olaj a sütéshez

A brokkoli slaw-hoz

1 fej brokkoli
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma (kicsi)
1 csokor friss petrezselyem
3 ek majonéz
1 ek tejföl
½ db lime leve
só, bors
Hirdetés

Popcorn-bundás csirke

Bár viccként merült fel, de mi lenne, ha sima popcorn helyett, egyszer a moziban, popcorn-bundás csirkét ennétek? :D Amúgy iszonyú ropogós lett, és a brokkoli slaw pedig totálisan feldobta (vagy vitálisan?!). :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g ALDI Húsmester csirkemell
2 csomag sós-vajas popcorn kipattogtatva
1 ek olívaolaj
2 tk só
bors
2 tk fokhagymapor
1 mk cayenne bors
1 tk majoranna

a bundázáshoz

3 db tojás
liszt
bő olaj a sütéshez

A brokkoli slaw-hoz

1 fej brokkoli
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma (kicsi)
1 csokor friss petrezselyem
3 ek majonéz
1 ek tejföl
½ db lime leve
só, bors

A csirkét kisebb kockákra vágjuk és megszórjuk a fűszerekkel: a fokhagymaporral, cayenne borssal, majorannával, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. A popcornt egy aprítógépben lezúzzuk és a csirkét a panírozásnál ebbe forgatjuk a zsemlemorzsa helyett: A bepácolt csirkét először  a lisztbe, utána a tojásba, majd az aprított popcornba forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük.

A salihoz a brokkoli rózsáit és a szárát is, a lilahagymát és a répát vékonyan felszeleteljük. Egy keverőtálban összekeverjük a tejfölt, majonézt a lime levével, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet is. Belekeverjük a felszeletelt zöldségeket és a popcorn-bundás hús mellé tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások