Hozzávalók
- 400 g szarvacska tészta
A paprikáshoz
- 3 ek olaj
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 800 ml víz
- 400 - 500 g pulykamell
- 8 ek tejföl
Hozzávalók
- 400 g szarvacska tészta
A paprikáshoz
- 3 ek olaj
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 800 ml víz
- 400 - 500 g pulykamell
- 8 ek tejföl
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A paprikáshoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, picit lepirítjuk, és rárakjuk a paprikát is. Elkeverjük, felöntjük 200 ml vízzel, és ha elforrta, újra felöntjük ennyivel. Ezt kb. még 3-szor megismételjük, majd az utolsó 200 ml-nél a 2 cm-es kockákra vágott húst is belerakjuk.
Kb. 15 perc alatt készre főzzük, a legvégén a tejfölt kikeverjük egy kis szafttal, hozzáöntjük, rottyan egyet és a szarvacska tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a pulykapaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!