Hozzávalók
- 700 g darált marhahús
- 700 g édesburgonya
- 200 g köles
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek paradicsompüré
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk majoranna
- só, bors
- 200 ml tejföl
- 200 g füstölt sajt
Hozzávalók
- 700 g darált marhahús
- 700 g édesburgonya
- 200 g köles
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek paradicsompüré
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk majoranna
- só, bors
- 200 ml tejföl
- 200 g füstölt sajt
A kölest megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, a finomra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst és a paradicsompürét, lepirítjuk, majd fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal, köménnyel és majorannával. Felöntjük egy deci vízzel, és 20 percig pároljuk lassú tűzön.
Ha a húsos ragu kész, akkor alaposan elkeverjük a főtt kölessel. Az édesburgonyákat 1,5- 2 centi vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, szétszórva, hogy egyenletesen süljön. 180 fokon 40 percig sütjük.
Egy magasabb falú tepsi alját kikenjük kevés olajjal, teszünk egy réteg édesburgonya, rá a köleses-húsos ragut, és a maradék édeskrumplit. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.