Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Rakott édesburgonya, a kedvenc ebédünk

Hozzávalók

Hozzávalók
4 - 6
főre
+
700 g darált marhahús
700 g édesburgonya
200 g köles
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek paradicsompüré
2 tk bazsalikom
1 tk őrölt kömény
1 tk majoranna
só, bors
200 ml tejföl
200 g füstölt sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rakott édesburgonya, a kedvenc ebédünk

A szerkesztőségben szoktunk egészséges heteket tartani, és ez a recept is egy ilyen hét szüleménye. Gondoltam, kb. minden zöldségnek van rakott verziója, de édeskrumpliból még nem ettem. Ezért összedobtam egy marhahúsos-köleses verziót.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4 - 6
főre
+
700 g darált marhahús
700 g édesburgonya
200 g köles
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek paradicsompüré
2 tk bazsalikom
1 tk őrölt kömény
1 tk majoranna
só, bors
200 ml tejföl
200 g füstölt sajt
Bevásárlólistához adom

A kölest megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, a finomra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst és a paradicsompürét, lepirítjuk, majd fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal, köménnyel és majorannával. Felöntjük egy deci vízzel, és 20 percig pároljuk lassú tűzön.

Ha a húsos ragu kész, akkor alaposan elkeverjük a főtt kölessel. Az édesburgonyákat 1,5- 2 centi vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, szétszórva, hogy egyenletesen süljön. 180 fokon 40 percig sütjük.

Egy magasabb falú tepsi alját kikenjük kevés olajjal, teszünk egy réteg édesburgonya, rá a köleses-húsos ragut, és a maradék édeskrumplit. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások