Hirdetés

Rakott kelbimbó

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A kelbimbóhoz

Hozzávaló kipipálva
500 g friss kelbimbó elfelezve
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor

A húsos raguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
400 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (nagy)
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 tk sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
2 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
500 ml víz

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
200 g hosszú szemű rizs átöblítve
Hozzávaló kipipálva
400 ml víz
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rakott kelbimbó

Higgyétek el, ezt a rakott kelbimbót még az is szeretni fogja, aki amúgy nem bírja ezt a csodálatos zöldséget: ha elősütitek, és nem főzitek, kijönnek az igazi ízei, és nem lesz puha, pépes mint a menzákon.
Kipróbáltam, jóóó lett!
43
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A kelbimbóhoz

Hozzávaló kipipálva
500 g friss kelbimbó elfelezve
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor

A húsos raguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
400 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (nagy)
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 tk sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
2 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
2 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
500 ml víz

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
200 g hosszú szemű rizs átöblítve
Hozzávaló kipipálva
400 ml víz
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk és megfőzzük.

A kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, fokhagymaporral és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul.

A húsos raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha elkezdi kiengedni a levét, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Visszarakjuk a tűzre, hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, ekkor beleöntjük a maradék vizet, és 15-20 percig rotyogtatjuk. 

Kb. 20 x 20 cm nagyságú tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a húsos ragu, majd a sült kelbimbó, a végén pedig rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

Rakott kelbimbó

Ha tetszett a rakott kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?