Hirdetés
Bespájzolva

Rozé libamell céklás burgonyapürével és sült mézes édesköménnyel

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

2 db libamell
só, bors
2 - 3 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A burgonyapüréhez

600 g burgonya
1 - 2 ek vaj
5 ek céklapüré (kb. 1-2 db céklából)
só, bors

Az édesköményhez

2 db édeskömény
só, bors
1 - 2 ek méz
1 ek olívaolaj

A tálaláshoz

1 csokor ánizskapor (kisebb)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rozé libamell céklás burgonyapürével és sült mézes édesköménnyel

A céklával színezett krumplipürétől nagyon menő lesz a tálalás, úgyhogy akár randikajának is tökéletes választás. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult fogás - ha pontosan úgy készítitek a libát, ahogy leírtam, garantált a szaftos végeredmény!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

2 db libamell
só, bors
2 - 3 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A burgonyapüréhez

600 g burgonya
1 - 2 ek vaj
5 ek céklapüré (kb. 1-2 db céklából)
só, bors

Az édesköményhez

2 db édeskömény
só, bors
1 - 2 ek méz
1 ek olívaolaj

A tálaláshoz

1 csokor ánizskapor (kisebb)
Bevásárlólistához adom

Az édesköményt cikkekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk mézzel, olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd átnyomjuk egy krumplinyomón. Kikeverjük a vajjal és a céklapürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A libamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, sózzuk, borsozzuk, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Tálaláskor ánizskaporral díszítjük.

Ha tetszett a rozé libamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások