Hozzávalók
- 2 db karfiol (kisebb)
- 1 - 2 marék ropogós pirított hagyma
A fűszerkeverékhez
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk currypor
- ½ tk tört bors
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 3 - 4 ek olaj
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 40 g liszt
- 500 ml tej
- 150 g vörös cheddar
- 50 g füstölt sajt
- só, bors
- ½ tk kurkuma
Hozzávalók
- 2 db karfiol (kisebb)
- 1 - 2 marék ropogós pirított hagyma
A fűszerkeverékhez
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk currypor
- ½ tk tört bors
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 3 - 4 ek olaj
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 40 g liszt
- 500 ml tej
- 150 g vörös cheddar
- 50 g füstölt sajt
- só, bors
- ½ tk kurkuma
A fűszeres karfiolsteak esetében érdemes a fűszerkeverék hozzávalóinak összekeverésével kezdeni. A karfiolból 3-4 cm vastagságú steakeket vágunk. Alaposan, de óvatosan bekenjük a fűszerrel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre.
A sajtmártáshoz a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, habzásig pirítjuk kb. 3-5 percig, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, és addig bugyogtaatjuk, amíg be nem sűrűsödött (kb. 3-4 perc). Lehúzzuk a tűzről, és amíg még forró, belekeverjük mindkét reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát.
A karfiolra öntünk a sajtszószból, majd megszórjuk kevés pirított hagymával, és tálaljuk.
Ha tetszett a fűszeres karfiolsteak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!