Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors (fekete és fehér)
- 1 db tojás
- 125 g mozzarella
A panírhoz
- 100 g zsemlemorzsa
- só, bors
- 100 g liszt
- fokhagymapor
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors (fekete és fehér)
- 1 db tojás
- 125 g mozzarella
A panírhoz
- 100 g zsemlemorzsa
- só, bors
- 100 g liszt
- fokhagymapor
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
A csirkemellet kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy késes aprítóba és a fokhagymával, a sóval, a borssal és a tojással együtt pépesre dolgozzuk. Golyókat formázunk a masszából és a közepébe egy kocka mozzarellát rejtünk. Alaposan lezárjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt a közepéből. Jöhet a klasszikus panírozás, de előtte befűszerezzük a hozzávalókat. A lisztbe egy kevés fokhagymaport keverünk, a tojást felverjük, a zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk. Először a lisztben forgatjuk meg a csirkefalatokat, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük.