Hirdetés

Sajtos csirkefalatok

Hozzávalók

20
darabhoz
+
500 g csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
bors (fekete és fehér)
1 db tojás
125 g mozzarella

A panírhoz

100 g zsemlemorzsa
só, bors
100 g liszt
fokhagymapor
2 db tojás
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos csirkefalatok

Ha vásároltál egy csirkemellet, de közben rájöttél, hogy nincs kedved megint a szokásos csirkemell+köret kombót bevállalni, akkor ez egy tökéletes alternatíva ennek a felhasználására. Egy késes aprító kell hozzá, és pikk-pakk kész is vannak a sajtos csirkefalatok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+
500 g csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
bors (fekete és fehér)
1 db tojás
125 g mozzarella

A panírhoz

100 g zsemlemorzsa
só, bors
100 g liszt
fokhagymapor
2 db tojás
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy késes aprítóba és a fokhagymával, a sóval, a borssal és a tojással együtt pépesre dolgozzuk. Golyókat formázunk a masszából és a közepébe egy kocka mozzarellát rejtünk. Alaposan lezárjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt a közepéből. Jöhet a klasszikus panírozás, de előtte befűszerezzük a hozzávalókat. A lisztbe egy kevés fokhagymaport keverünk, a tojást felverjük, a zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk. Először a lisztben forgatjuk meg a csirkefalatokat, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások