Hirdetés
Karácsonyi menü

Serpenyős karaj újkrumpli salátával és Ljutenicával

Hozzávalók

A krumplisalátához

1 kg újkrumpli
8 szelet bacon
3 - 4 db retek
4 db újhagyma
2 db sárgarépa
2 ek görög joghurt
1 marék zöldborsó
1 ek olívaolaj
½ tk dijoni mustár
½ db citrom héja, leve
½ csokor friss petrezselyem
Só, bors

A serpenyős karajhoz

4 szelet mangalicakaraj (vagy sertéskaraj)
3 - 4 ág kakukkfű
2 db fokhagyma
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Serpenyős karaj újkrumpli salátával és Ljutenicával

Ez a serpenyős kaja az egyik kedvencünk lett mostanában. A karaj és az újkrumpli nagyon laktató, amit tökéletesen felfrissít a ljutenica. Mindenképp érdemes elkészíteni ezt a fogást is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A krumplisalátához

1 kg újkrumpli
8 szelet bacon
3 - 4 db retek
4 db újhagyma
2 db sárgarépa
2 ek görög joghurt
1 marék zöldborsó
1 ek olívaolaj
½ tk dijoni mustár
½ db citrom héja, leve
½ csokor friss petrezselyem
Só, bors

A serpenyős karajhoz

4 szelet mangalicakaraj (vagy sertéskaraj)
3 - 4 ág kakukkfű
2 db fokhagyma
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vágott chili paprikát, az egészre fehérborecetet öntünk, megszórjuk sóval és barnacukorral. Addig főzzük, amíg elfő a leve és elkezd besűrűsödni. Az előre megsütött paprikáknak lehúzzuk a héját, feldaraboljuk őket és a paradicsomhoz adjuk. (Előzőleg a paprikákat megmostuk, sütőpapírral bélelt tepsire tettünk és 190 fokon kb. 40 percig sütöttük, ezután áttettük egy tálba őket, fóliával lefedtük és hagytuk, hogy a saját gőzében még párolódjon) A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük a fokhagymával együtt. Alaposan összedaráljuk, majd a paradicsomos, paprikás alaphoz adjuk és lekvársűrűségűre főzzük.

A baconkockákat egy kis olívaolajon, alacsony lángon, lesütjük. Az előre megfőzött újkrumplihoz adjuk a felkarikázott sárgarépát, az újhagymát és retket. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, citromhéjjal, citromlével, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a zöldségekkel. Végül megszórjuk a lecsepegtetett bacon kockákkal.

A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi bacon zsírt egy serpenyőben hevíteni kezdünk és megfuttatjuk rajta a héjában megroppantott fokhagymákat és a kakukkfüvet. Rátesszük a karaj szeleteket és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A tálaláshoz egy nagy adag krumplisalátára teszünk egy szelet karajt, arra pedig egy nagy evőkanál Ljutenicát végül félbarna Lager sörrel fogyasztjuk.

A Ljutenicához itt találjátok a receptet. 

Ha egy kalsszikus angol street foodot is kipróbálnátok, akkor csekkoljátok ezt a Fish&Chips receptet.  Sőt ptóbáljátok ki Jani töltött gombáit, aminek itt találjátok a receptjét. De ezt az olasz burgert is kár lenne kihagyni. 😉

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások