Hozzávalók
A rilette-hez
- 300 g maradék konfitált tarja
- 3 ek konfitálózsír (ha olajjal konfitáltatok, akkor sima sertészsír)
- 2 ek mustár
- bors
- só ízlés szerint (szerintünk nem szükséges)
- ½ csokor petrezselyem
A tormás almához
- 2 db alma (300 g)
- 1 ek konfitálózsír vagy olaj
- 150 ml fehérbor
- 1 ek mustár
- 3 ek ecetes torma
- 1 ek méz
Sertésrilette tormás almával
Hozzávalók
A rilette-hez
- 300 g maradék konfitált tarja
- 3 ek konfitálózsír (ha olajjal konfitáltatok, akkor sima sertészsír)
- 2 ek mustár
- bors
- só ízlés szerint (szerintünk nem szükséges)
- ½ csokor petrezselyem
A tormás almához
- 2 db alma (300 g)
- 1 ek konfitálózsír vagy olaj
- 150 ml fehérbor
- 1 ek mustár
- 3 ek ecetes torma
- 1 ek méz
A rilette-hez a maradék húst összetépkedjük, elkeverjük a zsiradékkal, és mustárral, valamint borssal ízesítjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a keverékhez adjuk. Ha pikánsabb eredményt szeretnénk, itt belereszelhetjük egy lime vagy citrom héját.
A lágy keveréket sütő- vagy zsírpapírra kanalazzuk, ezzel együtt áthelyezzük egy kb. 30 x 40 cm-es frissentartó fóliára, majd szorosan feltekerjük, hogy egy szép rúd formában dermedjen ki. Ez a mozzanat teljességgel elhagyható, ha egy tálba kanalazzuk, és kicsit lenyomkodjuk, az is tökéletes. Ezután 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a zsiradék megdermedjen.
A tormás almához az almákat megtisztítjuk, majd kisebb, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és egy kisebb lábasban elkezdjük lepirítani a konfitálózsíron. Amikor szép színt kapott, felöntjük a borral, puhára pároljuk, majd összetörjük egy villával, belekeverjük a mustárt, a tormát és a mézet, és hűtőbe tesszük. Friss pirítóssal tálaljuk.
elkészítési idő: 15 perc
dermesztés: 120-180 perc
összesen kb. 180 perc
Ha tetszett a sertésrilette receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!