A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Hozzávalók a csirkéhez
- olívaolaj
- 500 g csirkemellfilé
- só
- bors
Hozzávalók a szószhoz
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tk liszt
- 150 ml húsalaplé (vagy víz)
- 300 g laskagomba
- só
- bors
- parmezán
- 60 ml tejszín
- 1 nagy marék bébi spenót levél
Spenótos gombás csirke
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Hozzávalók a csirkéhez
- olívaolaj
- 500 g csirkemellfilé
- só
- bors
Hozzávalók a szószhoz
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tk liszt
- 150 ml húsalaplé (vagy víz)
- 300 g laskagomba
- só
- bors
- parmezán
- 60 ml tejszín
- 1 nagy marék bébi spenót levél
Először a húst sütjük szinte készre. Ehhez a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pirosra sütjük a csirkék mindkét oldalát. Félrerakjuk őket. A szószhoz a vajat a serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
Picit átkeverjük, vigyázva le ne égjen, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük és felöntjük a húsalaplével, ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott laskagombát is. Kb. 10 percig kevergetve főzzük a szószt, közben sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is. Rádobjuk a spenótleveleket, átkeverjük, majd jöhetnek bele az elősütött csirkemellek. Még pár percig főzzük a szósszal együtt. Kedvenc tésztánkkal vagy rizzsel tálaljuk.