Hirdetés
Karácsonyi menü

Steak gombamártással és édesköményes kuszkusszal

Hozzávalók

2
főre
+
400 g hátszín (2 szeletben)
só, bors
2 ek olaj
50 vaj
500 g gomba
100 ml tejszín
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
1 tk kakukkfű
150 g kuszkusz
1 tk só
300 ml víz
1 db édeskömény
1 fej lilahagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 db narancs
1 db narancs facsart leve, felének a héja
2 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
1 tk só,bors
1 gerezd fokhagyma lereszelve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Steak gombamártással és édesköményes kuszkusszal

Bár tőlem nem megszokott, hogy steaket csinálok, de meg kell, hogy mondjam, elég jó lett ezzel az édesköményes salival! Ha van grilletek, mindenképpen ott is próbáljátok ki, mert brutál jót fog tenni neki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g hátszín (2 szeletben)
só, bors
2 ek olaj
50 vaj
500 g gomba
100 ml tejszín
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
1 tk kakukkfű
150 g kuszkusz
1 tk só
300 ml víz
1 db édeskömény
1 fej lilahagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 db narancs
1 db narancs facsart leve, felének a héja
2 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
1 tk só,bors
1 gerezd fokhagyma lereszelve
Bevásárlólistához adom

A steaket sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Ezután visszavesszük közepesre a hőfokot, rádobunk egy darab vajat és oldalanként még 4-4 percig sütjük, úgy, hogy közben locsolgatjuk a szafttal. Ezután berakjuk 200 fokos sütőbe, 7-8 percre, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve.

A salihoz a kuszkuszt összekeverjük a sóval és felöntjük dupla mennyiségű forralt vízzel. Lefedjük és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Az édesköményt fél cm vastagra vágjuk és egy grillserpenyőben magas hőfokon, oldalanként 2-3 percig sütjük. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk, a narancs héját körben levágjuk és a húsát felszeleteljük. Az össze alkotóelemet összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egy befőttes üvegben összerázzuk és ráöntjük a salira.

A gombamártáshoz a gombát vékonyan felszeleteljük és egy forró serpenyőben alaposan megpirítjuk. Ha jól lepirult, megszórjuk a kakukkfűvel és elzárjuk. Ha kicsit lehűlt, egy aprítógépbe rakjuk a többi hozzávalóval együtt és alaposan leturmixoljuk.

A steak gombamártással és a salival a legjobb!

Ha tetszett a steak gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások