Hozzávalók
- 3 db pulykacomb
- 2 tk só
- frissen őrölt bors
- 2 tk mustár
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szelet bacon
A sült zöldségekhez
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 7 - 8 szem aprószemű krumpli
- 4 fej cékla
- 250 g sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ág friss kakukkfű
- 6 - 7 db friss zsályalevél
- 2 ág friss rozmaring
- olívaolaj
- só, bors
A polentához
- 200 g kukoricadara
- 1 l alaplé
- só, bors
- 250 g ricotta
- 50 g parmezán
- 50 g vaj
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 3 db pulykacomb
- 2 tk só
- frissen őrölt bors
- 2 tk mustár
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szelet bacon
A sült zöldségekhez
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 7 - 8 szem aprószemű krumpli
- 4 fej cékla
- 250 g sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ág friss kakukkfű
- 6 - 7 db friss zsályalevél
- 2 ág friss rozmaring
- olívaolaj
- só, bors
A polentához
- 200 g kukoricadara
- 1 l alaplé
- só, bors
- 250 g ricotta
- 50 g parmezán
- 50 g vaj
- 2 ek olívaolaj
A sült pulykacomb köretéhez a zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és közzédugjuk a zöldfűszereket.
Egy kis tálban összekeverjük a mustárt, a zúzott fokhagymával, 2 teáskanál sóval, kevés borssal, az olívaolajjal és alaposan bekenjük vele a pulykacombokat. Mindegyikre 1-1 szelet bacont tekerünk és ráfektetjük őket a zöldségekre. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, fóliával lefedve. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és további 1 órán át sütjük. Közben félidőben egy ecsettel lekenjük a húsokat egy kevés olívaolajjal.
Közben egy lábasban az alaplevet összekeverjük a kukoricadarával, sóval, borssal és sűrű polentát főzünk belőle. Ha megfőtt pár percet hagyjuk hűlni, majd belereszeljük a parmezánt és alaposan elkeverjük benne a ricottát és a vajat. Egy tepsire kiterítjük a keveréket és jól kihűtjük. Kb. egy 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle és 2 evőkanál olajon, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
A sült pulykacomb mellé tálaljuk a polenta korongokat és a sült zöldséget.