Hozzávalók
- 100 g káposzta
- 250 g pritamin paprika (vegyes színű)
- 100 g répa
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hüvelyknyi gyömbér
- 1 db piros chilipaprika (ízlés szerint)
- 5 - 6 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 100 ml teriyaki vagy szójaszósz
- 1 csomag rétestészta
Hozzávalók
- 100 g káposzta
- 250 g pritamin paprika (vegyes színű)
- 100 g répa
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hüvelyknyi gyömbér
- 1 db piros chilipaprika (ízlés szerint)
- 5 - 6 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 100 ml teriyaki vagy szójaszósz
- 1 csomag rétestészta
A zöldségeket csíkokra vágjuk, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit apróra. Egy nagy, tapadásmentes, füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket az olajon – az se baj, ha néhol kicsit jobban odakapnak, ettől csak autentikusabb íze lesz. Rádobjuk a marhahúst, és így is pirítjuk 5-10 percig. Ha a hús levet engedett, addig forraljuk, amíg teljesen el nem párolgott a lé, majd ráöntjük a szójaszószt. Addig forraljuk, pirítjuk, amíg teljesen fel nem itta a levet a ragunk. Hagyjuk kihűlni.
A réteslapot kiterítjük egy nedves konyharuhára, majd a háromnegyed részén eloszlatjuk a ragunkat, és folyamatosan görgetve a feltekerjük a konyharuhával. Minden görgetésnél enyhén magunk felé húzzuk, és megszorítjuk (vigyázzunk nem kell túlszorítani). A rétest egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész, hagyjuk 20 percet hűlni, csak ezután vágjuk fel.
Ha tetszett a szójás marhahúsos rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!