Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 db csirkecombfilé
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 200 - 300 ml alaplé
- ½ db citrom leve
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag camembert (120 g-os kiszerelés)
- 1 csokor friss snidling
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 db csirkecombfilé
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 200 - 300 ml alaplé
- ½ db citrom leve
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag camembert (120 g-os kiszerelés)
- 1 csokor friss snidling
A tejszínes-citromos csirkeragu elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük. A felkockázott combot egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük, és a visszamaradt szaftra dobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, kicsit lepirítjuk, rárakjuk a krumplit és azzal is pirítjuk még 2-3 percet.
Rárakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével és ha elfőtt, meglocsoljuk a citromlével. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd rárakjuk a kockákra vágott sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton rápirítunk a tetejére kb. 15 perc alatt. Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több recept camembert-rel:
Baconös csavart camembert-mártogatóssal