Hirdetés
Húsvéti menü

Hozzávalók

2
személyre
+

A padlizsánsalátához

2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
300 ml görög joghurt
1 - 2 ek olívaolaj
½ db citrom
1 mk koriander
1 mk római kömény
1 csokor friss petrezselyem
só, bors

A csirkenyárshoz

500 g csirkemell
1 fej lilahagyma

A páchoz

olívaolaj
1 tk paradicsompüré
1 mk füstölt paprika
1 mk cayenne bors
oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával

Igen, igen nyár van. Ezzel semmi újdonságot nem árultunk el. Viszont ez a videó olyan ételeket tartalmaz, ami biztos függőséget okoz majd nálatok is, főleg ha isztok mellé egy pohár jól behűtött bort is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A padlizsánsalátához

2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
300 ml görög joghurt
1 - 2 ek olívaolaj
½ db citrom
1 mk koriander
1 mk római kömény
1 csokor friss petrezselyem
só, bors

A csirkenyárshoz

500 g csirkemell
1 fej lilahagyma

A páchoz

olívaolaj
1 tk paradicsompüré
1 mk füstölt paprika
1 mk cayenne bors
oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
só, bors
Bevásárlólistához adom

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk a grillen és egy nagy salátástálba pakoljuk. Kanalazunk rá görögjoghurtot, fűszerezzük, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal és jól elkeverve félretesszük pihenni.

Fotó: Fördős Peti

A csirkét egyenlő kockákra vágjuk és negyedbe vágott lilahagyma szeletekkel felváltva nyársra húzzuk. A páchoz olívaolajban elkeverjük a pararicsompürét, a füstölt paprikát, a cayenne borsot, fűszerezzük ízlés szerint még oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és végül sózzuk, borsozzuk. Egy szilikonecsettel, vagy akár kézzel, jól belemasszírozzuk a csirkébe és dobjuk is a rácsra, gyakori forgatások mellett addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a hús.

Fotó: Fördős Peti

Hideg padlizsánsalátán tálaljuk egy löttyintés olívaolajjal és durvára vágott petrezselyemmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások