A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 15 db közepes méretű csiperkegomba
- 3 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g darált marhahús
- 200 g sűrített paradicsom
- só
- bors
- 1 tk szárított oregano
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 ek reszelt parmezán
- ½ csokor petrezselyem
Töltött gombafejek, az igazi partifalatkák
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 15 db közepes méretű csiperkegomba
- 3 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g darált marhahús
- 200 g sűrített paradicsom
- só
- bors
- 1 tk szárított oregano
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 ek reszelt parmezán
- ½ csokor petrezselyem
A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pakoljuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bacont felaprítjuk. Először egy száraz serpenyőben elkezdjük a bacont pirítani, majd jöhet hozzá a vöröshagyma, pár perc után pedig a fokhagyma is. Hozzáadjuk a darálthúst és kevergetve kicsit átpirítjuk.
Mehet hozzá a sűrített paradicsom és a fűszerek. Ha túl sűrűnek találnák a tölteléket, pici vízzel hígíthatjuk. A végén hozzászórjuk a parmezánt, átkeverjük és egy kiskanál segítségével belepakolásszuk a gombafejekbe. Adunk még mindegyiknek egy csipetnyi reszelt parmezánt és megszórjuk őket vágott petrezselyemmel. 175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.