Hirdetés

Whiskey glazúros húsgolyók

Hozzávalók

2
személyre
+

A húsgolyókhoz

Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
500 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors

A glazúrhoz

Hozzávaló kipipálva
4 ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
1 ek worcester szósz
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
5 cl ír whiskey
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Whiskey glazúros húsgolyók

A húsgolyóknak jól áll a paradicsomos vagy a tejszínes mártás is, de ha egy enyhén karamellizált, barnacukros, pikáns, whiskey-s mázban fürdőzhetnek akkor lesznek igazán boldogok. Simán dobhattok hozzá valamilyen tésztát de szerintünk ez a recept önmagában is nagyon szuper és tökéletes lesz partifalatkáknak is az esti buliba!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A húsgolyókhoz

Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
500 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors

A glazúrhoz

Hozzávaló kipipálva
4 ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
1 ek worcester szósz
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
5 cl ír whiskey
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A fokhagymát és petrezselymet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk és kézzel jól összegyúrjuk. A masszából kis gombócokat formázunk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. Kivesszük a húsgolyókat, majd a serpenyőben összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, worcester szószt, borsot, sót, mézet és citromhéjat, majd kevergetve karamellizáljuk. Felöntjük a whiskeyvel és hagyjuk picit besűrűsödni. Visszadobáljuk a mártásba a húsgolyókat, átkeverjük, hogy bevonja őket mindenhol a máz és már tálalhatjuk is.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?