Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+

A steakhez

400 - 500 g marhabélszín
só, bors
1 - 2 ek olaj
1 - 2 ek vaj
1 - 2 ág rozmaring
1 - 2 ág kakukkfű
1 - 2 gerezd fokhagyma

A sült zellerhez

1 db zellergumó
2 ág kakukkfű
2 ág rozmaring
1 - 2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek vaj

A mártáshoz

200 ml jus (pecsenyelé)
20 - 40 ml whisky
2 - 3 ek meggy
1 -2 ág kakukkfű
1 ek hideg vaj

A marinált gombához

20 - 40 ml whisky
200 ml vörösbor
40 ml vörösborecet
só, bors
1 marék simeji gomba (lehet fehér vagy barna vagy vegyesen)
1 - 2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
200 ml víz
1 ek cukor

A tálaláshoz

1 csokor ánizskapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Whiskys-meggyes marhabélszín sült zellerrel

Azért karácsonykor a család eléggé meglepődik majd, ha egy ilyen brutális fogást pakoltok majd eléjük! Azért mindenképpen megéri kipróbálnotok. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A steakhez

400 - 500 g marhabélszín
só, bors
1 - 2 ek olaj
1 - 2 ek vaj
1 - 2 ág rozmaring
1 - 2 ág kakukkfű
1 - 2 gerezd fokhagyma

A sült zellerhez

1 db zellergumó
2 ág kakukkfű
2 ág rozmaring
1 - 2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek vaj

A mártáshoz

200 ml jus (pecsenyelé)
20 - 40 ml whisky
2 - 3 ek meggy
1 -2 ág kakukkfű
1 ek hideg vaj

A marinált gombához

20 - 40 ml whisky
200 ml vörösbor
40 ml vörösborecet
só, bors
1 marék simeji gomba (lehet fehér vagy barna vagy vegyesen)
1 - 2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
200 ml víz
1 ek cukor

A tálaláshoz

1 csokor ánizskapor
Bevásárlólistához adom

A zellergumóból 1-2 cm vastagságú téglalapokat vágunk, majd beirdaljuk, tepsibe tesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy a negyedéig ellepje, hozzáadjuk a zöld fűszereket és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A mártáshoz a pecsenyelevet összeforraljuk a whiskyvel és a meggyel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd lehúzzuk a tűzről, és a hideg vajjal összemozgatva fényezzük, sűrítjük. Nagyon fontos, hogy ehhez a mártáshoz mindenképpen valódi alaplevet használjunk, a recept nem működik leveskockával. 

A marinált simeji gombához összeforraljuk az alapanyagokat, majd lehúzzuk a tűzről, beledobjuk a gombát, és hagyjuk kihűlni. 

Whiskys-meggyes marhabélszín sült zellerrel

A bélszínt sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró serpenyőben, mérettől és alaktól függően, kb. 5-10 perc alatt kérgesítjük. Beledobjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a fokhagymát és a vajat, amit megsózunk, majd ezzel is pirítjuk még pár percig. A kérgesítés ideje attól függ, milyen sütési fokozatú steaket akarunk elérni (rare, medium rare, medium, medium well, well done). A bélszínt egy 60 fokra előmelegített sütőbe helyezzük pihenni 15 percre.
Tálaláskor a sült zellerre helyezünk a simeji gombából, mellé rakjuk a steaket, meglocsoljuk a mártással és ánizskaporral díszítjük.

Ha tetszett a whiskys-meggyes marhabélszín receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások