Hozzávalók
- 2 kg bőrös karaj (egészben)
- só, bors
- 50 ml olaj
- 400 g gépsonka
- 300 g szeletelt trappista
- 2 db paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 9 szelet bacon
- 100 g sertészsír
- 500 ml világos sör
Hozzávalók
- 2 kg bőrös karaj (egészben)
- só, bors
- 50 ml olaj
- 400 g gépsonka
- 300 g szeletelt trappista
- 2 db paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 9 szelet bacon
- 100 g sertészsír
- 500 ml világos sör
A zsebes karajhoz a húst erősen sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-3 perc alatt körbepirítjuk a húst. Kivesszük egy deszkára, és kb. 3 cm-enként bevagdossuk a bőrig, majd egy nagyobb tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy a bőrt ne vágjuk át. Én 9 vágást ejtettem egy ekkora darab húson.
Minden kis zsebbe benyúlunk, és ott is megsózzuk a húst, majd belehelyezünk egy vastagabb szelet gépsonkát, egy szelet sajtot, egy szelet paradicsomot és egy gerezd fokhagymát, végül minden zsebet betakarunk egy szelet baconnel.
Egy tepsibe fektetjük a húst, a tetején és a tepsiben eloszlatjuk a zsírt, a tepsibe öntjük a sört, majd lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben 2,5 óra alatt készre sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk a húst.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 150 perc
- Összesen: 170 perc
Ha tetszett a zsebes karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!