Hirdetés

Egészben sült balzsamecetes karaj gesztenyés bulgurral

Hozzávalók

8
főre
+

A karajhoz

Hozzávaló kipipálva
300 ml balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
2 kg bőrös karaj (egész)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
50 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
2 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
150 - 200 ml víz

A gesztenyés bulgurhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g bulgur
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
300 g főtt gesztenye
Hozzávaló kipipálva
2 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Egészben sült balzsamecetes karaj gesztenyés bulgurral

Az egészben sült húsok mindig nagyon ínycsiklandozók számomra. Ezalól ez a karaj sem kivétel. És ízében is nagyon pikáns a balzsamecetnek köszönhetően.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

A karajhoz

Hozzávaló kipipálva
300 ml balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
2 kg bőrös karaj (egész)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
50 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
2 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
150 - 200 ml víz

A gesztenyés bulgurhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g bulgur
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
300 g főtt gesztenye
Hozzávaló kipipálva
2 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A balzsamecetet egy gyorsforralóba tesszük, és erős lángon kb. 10 percig zubogtatjuk. A karaj bőrös oldalát beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Bőségesen sózzuk, borsozzuk. 

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és erős lángon 3-4 perc alatt körbepirítjuk a húst. Bőrös felével lefelé beemeljük egy tepsibe, leöntjük a balzsamecettel, teszünk mellé pár ág kakukkfüvet és az elfelezett egész fej fokhagymát. Aláöntjük a vizet, lefedjük egy alufóliával és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2,5-3 órára.

A bulgurt enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük. A gesztenyét durvára aprítjuk, és a bulgurhoz keverjük a friss, apróra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, sózzuk. 

Ha megpuhult a hús, levesszük róla a fóliát, és meglocsoljuk a szafttal. A sütőt 200 fokra melegítjük, és további 20 percig sütjük a húst. 10 perc után kivesszük, és meglocsoljuk még egyszer a balzsamecetes szafttal. Ha letelt a 20 perc, grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt, és további 5 percig grillezzük. 

Mikor kivettük a húst a sütőből, hagyjuk 10 percet pihenni, mielőtt felszeleteljük. Tányérba szedjük a bulgurt, és a felszeletelt hússal és némi savanyúsággal tálaljuk. Érdemes frissen elfogyasztani a húst, mert sajnos a karaj sajátossága, hogy könnyen kiszárad. Némi mártással, esetleg egy kis sütőben való visszamelegítéssel természetesen másnap is kiváló étel lehet.

Elkészítési idő: 3,5 óra

Egészben sült balzsamecetes karaj gesztenyés bulgurral
Egészben sült balzsamecetes karaj gesztenyés bulgurral

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több karaj:

Lecsós karaj

Kolbászhússal töltött karaj

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?