Hirdetés

Hozzávalók

1
16x16 cm-es tepsihez
+

A krémhez

300 ml tej
200 ml tojáslikőr
3 db tojássárgája
100 g búzadara
2 csomag vaníliás cukor
150 g porcukor
200 g sótlan vaj

A tésztához

250 g liszt
50 g sótlan vaj
75 g porcukor
½ mk szódabikarbóna
1 db tojás
1 csipet só
35 g méz
2 ek tejföl

Az összeállításhoz

4 ek baracklekvár

A tetejére

130 g fehér csoki
1 ek vaj
50 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti tojáslikőrös mézes krémes

Volt idő, mikor kinevettem volna azt, aki azt mondja, hogy egyszer mézes krémest fogok készíteni. Ráadásul tojáslikőrrel. Ha szereted a sütiket, feltétlenül készítsd el ezt a változatot.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
16x16 cm-es tepsihez
+

A krémhez

300 ml tej
200 ml tojáslikőr
3 db tojássárgája
100 g búzadara
2 csomag vaníliás cukor
150 g porcukor
200 g sótlan vaj

A tésztához

250 g liszt
50 g sótlan vaj
75 g porcukor
½ mk szódabikarbóna
1 db tojás
1 csipet só
35 g méz
2 ek tejföl

Az összeállításhoz

4 ek baracklekvár

A tetejére

130 g fehér csoki
1 ek vaj
50 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mézes krémes már alapból egy szuper sütemény, de a tojáslikőr még izgalmasabbá teszi. Én mostantól csak így készítem.

Először a krémet készítjük el. Egy gyorsforralóba mérjük a tejet és a tojáslikőrt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd elkeverjük. Beleszórjuk a búzadarát, a vaníliás cukrot, majd az egészet, folyamatosan kevergetve, összefőzzük. Amikor forr, hozzáadjuk a porcukrot, majd a vajat is, és addig keverjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. 

Egy folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg a krém, majd hagyjuk teljesen kihűlni. 

Míg hűl a krém, elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tojást, a sót, a mézet és a tejfölt, és az egészet összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni 30 percre.

Ha kipihente a fáradalmakat a tészta, kivesszük a hűtőből, két egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sodrófa segítségével áthelyezzük a tésztalapokat egy-egy, sütőpapíros tepsi hátuljára, majd egyesével, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. 

Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és még forrón a tepsi méretére igazítjuk. Egy nagy tésztalapból 2 db lapot kell kivágnunk, összesen 4 lapot kell kapnunk.

A tepsi aljára helyezünk egy lapot, megkenjük a krém felével, majd erre tesszük a 2. lapot, amit baracklekvárral kenünk meg. Jöhet a 3. lap. Ezen eloszlatjuk a maradék krémet, majd rátesszük a 4. lapot is.

Díszítés:

Vízgőz fölött elkezdjük megolvasztani a fehér csokoládét a vajjal. Amikor teljesen elolvadt, bevonjuk vele a süti tetejét, és hagyjuk, hogy megdermedjen.

Amikor megdermedt a fehér csokis réteg, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét is, és egy kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal megcsorgatjuk vele a sütemény tetejét. Hagyjuk azt is teljesen rádermedni. Szeletelés előtt egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Ha megpuhult a tészta, egy éles kést forró vízbe tartunk, majd megtöröljük, és míg forró a penge, felvágjuk a sütit. Sűrűn ismételjük ezt a mozzanatot, mert így nem törik el a csokis réteg, és könnyebben felszeletelhetjük a süteményt.

Húsvéti tojáslikőrös mézes krémes
Húsvéti tojáslikőrös mézes krémes

 Ha tetszett a húsvéti tojáslikőrös mézes krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több tojáslikőrös recept:

Húsvéti tojáslikőrös madártej

Tojáslikőrös-csokis répatorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások