A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 2 lap zselatin
- 1 ½ dl habtejszín
- 2+2 csapott ek porcukor
- 2 dl tojáslikőr
- habszifon patron + szifon
- 6 db tojás
Húsvéti tojáslikőrös madártej
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 2 lap zselatin
- 1 ½ dl habtejszín
- 2+2 csapott ek porcukor
- 2 dl tojáslikőr
- habszifon patron + szifon
- 6 db tojás
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral összemelegítjük, megvárjuk amíg a cukor felolvad benne, majd félrehúzzuk és egyenként feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, elkeverjük, majd beleöntjük az egészet egy szifonba és jól behűtjük. Ha sietős a dolgunk fagyasztóba is rakhatjuk a gyorsabb cél elérésének érdekében. A tojások felső részét egy kés segítségével óvatosan körbeütögetjük, így könnyen eltávolíthatjuk a számunkra nem szükséges részt. A tojásfehérjéket két evőkanál cukorral habbá verjük, majd ezt a habot belekanalazzuk a megtisztított, skalpolt tojásokba és mindegyiket egy lábasnyi forró vízbe rakjuk.
A lábast lefedjük, kb. 5 percig lefedve főzzük a habot majd kivesszük mindegyiket a vízből és tojástartóba ültetjük őket. A jól lehűtött szifonba belenyomatjuk a patront, jól összerázzuk, majd a tojásokban lévő hab közepére nyomunk belőle egy-egy adagot! Kevés csokit reszelünk a tetejükre és már kész is vagyunk vele!