Hirdetés

Hozzávalók

2 lap zselatin
1 ½ dl habtejszín
2+2 csapott ek porcukor
2 dl tojáslikőr
habszifon patron + szifon
6 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti tojáslikőrös madártej

A madártej mindenki gyerekkori nagy kedvence, amit mi most tojáslikőrrel turbóztunk fel, hogy még jobb kedvűen telhessenek az ünnepek. Ráadásul mutatunk nektek egy pár perc alatt elkészíthető ötletet, hogyan tehetitek a tálalást nagyon menővé.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 lap zselatin
1 ½ dl habtejszín
2+2 csapott ek porcukor
2 dl tojáslikőr
habszifon patron + szifon
6 db tojás
Bevásárlólistához adom

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral összemelegítjük, megvárjuk amíg a cukor felolvad benne, majd félrehúzzuk és egyenként feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, elkeverjük, majd beleöntjük az egészet egy szifonba és jól behűtjük. Ha sietős a dolgunk fagyasztóba is rakhatjuk a gyorsabb cél elérésének érdekében. A tojások felső részét egy kés segítségével óvatosan körbeütögetjük, így könnyen eltávolíthatjuk a számunkra nem szükséges részt. A tojásfehérjéket két evőkanál cukorral habbá verjük, majd ezt a habot belekanalazzuk a megtisztított, skalpolt tojásokba és mindegyiket egy lábasnyi forró vízbe rakjuk.

A lábast lefedjük, kb. 5 percig lefedve főzzük a habot majd kivesszük mindegyiket a vízből és tojástartóba ültetjük őket. A jól lehűtött szifonba belenyomatjuk a patront, jól összerázzuk, majd a tojásokban lévő hab közepére nyomunk belőle egy-egy adagot! Kevés csokit reszelünk a tetejükre és már kész is vagyunk vele!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások