Hozzávalók
A répás piskótához
- 3 db tojás
- 160 g cukor
- 100 ml olaj
- 60 g pekándió
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ csomag sütőpor (6 g)
- 1 csipet só
- 200 g sárgarépa
- 150 g liszt
A grillázshoz
- 1 marék apróra vágott pekándió
- 100 g cukor
A krémhez
- 2 db tojás
- 5 ek porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 100 g fehér csoki
A piskóták áztatásához
- 150 ml eszpresszó
- 15 ml rum
- 1 ek porcukor
A tetejére
- 100 g fehér csoki
Hozzávalók
A répás piskótához
- 3 db tojás
- 160 g cukor
- 100 ml olaj
- 60 g pekándió
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ csomag sütőpor (6 g)
- 1 csipet só
- 200 g sárgarépa
- 150 g liszt
A grillázshoz
- 1 marék apróra vágott pekándió
- 100 g cukor
A krémhez
- 2 db tojás
- 5 ek porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 100 g fehér csoki
A piskóták áztatásához
- 150 ml eszpresszó
- 15 ml rum
- 1 ek porcukor
A tetejére
- 100 g fehér csoki
A tojást habosra keverjük a cukorral, és belecsorgatjuk az olajat. A pekándiót durvára aprítjuk, majd a citromhéjjal, a sütőporral, a sóval, a lereszelt répával és a liszttel együtt belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral borított, 20 x 30 cm-es sütőtálba öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A grillázshoz a pekándiót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben feltesszük pirítani. Ha már illatozik, kiborítjuk egy sütőpapírral borított tepsire. A cukrot megkaramellizáljuk, majd a pekándióra öntjük az aranyszínű karamellt, és ha megdermedt, egy klopfolóval vagy aprítóban lezúzzuk, hogy szórható grillázst kapjunk.
A krémhez a tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mascarponét és a tejszínt. Habos krémmé keverjük, majd belekeverjük az időközben vízgőz felett felolvasztott fehér csokit is.
A kávéhoz adjuk a rumot és a porcukrot, elkeverjük, majd pár másodpercre belemártjuk a kisebb darabokra vágott piskótát, és lerakunk egy sornyit egy nagy tál aljára. Erre jöhet a krémből egy réteg, majd a grillázs, és így sorban rétegezzük, amíg el nem fogy minden.
A tiramisu tetejét leöntjük az olvasztott fehér csokival, megszórjuk a maradék grillázzsal, és a tökéletes állag elérése érdekében pár órára hűtőbe rakjuk a répatorta-tiramisut.
Ha tetszett a répatorta-tiramisu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!