Hirdetés

Húsvéti tojáslepényes szendvics

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
1 db burgonya
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 - 5 ek olívaolaj
150 g kolbász
5 - 6 db tojás
só, bors
½ tk ecetes torma
1 csomag toastkenyér
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti tojáslepényes szendvics

Nem tudtuk eldönteni, miként is hívjuk ezt a receptet: esetleg tojáspizza vagy sült tojás? Volt még egy pár variáció, de a tojáslepényes szendvics lett a nyerő.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
1 db burgonya
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 - 5 ek olívaolaj
150 g kolbász
5 - 6 db tojás
só, bors
½ tk ecetes torma
1 csomag toastkenyér
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, sós vízben megfőzzük – de vigyázzunk, hogy még legyen tartása –, és leszűrjük. A felszeletelt hagymát és fokhagymát elkezdjük pirítani egy sütőbe helyezhető serpenyőben az olívaolajon, majd rádobjuk a felszeletelt kolbászt, és amikor ezzel is pirítottuk pár percig, jöhet rá a burgonya. Óvatosan pirítjuk tovább, majd felütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tormát, felverjük, majd a kolbászos, hagymás, burgonyás mixre öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 5-10 percre.

A toast kenyeret megpirítjuk, majd 2 szelet közé teszünk egy szelet kolbászos tojást, vágunk rá egy kis snidlinget, és tolhatjuk is a képünkbe.

Ha tetszett a húsvéti tojáslepényes szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások