Hirdetés

Négyféle húsvéti torma Lajostól

Hozzávalók

5 - 6
adaghoz
+

Az alap ecetes tormához (kb. 750 ml-es befőttesüveghez)

500 ml víz
1 púpozott ek porcukor
1 csapott ek só
½ ek 20%-os ételecet
200 g friss torma lereszelve

A meggyes-chilis ecetes tormához

0.25 rész az ecetes tormából
250 g fagyasztott meggy
1 púpozott ek cukor
friss chili ízlés szerint

A céklás tormához

0.25 rész az ecetes tormából
2 db cékla
1 púpozott ek kapribogyó
1 mk só

A zöld almás-zelleres tormához

0.25 rész az ecetes tormából
1 db zöld alma
2 - 3 szál zellerszár

A mentás-mangós ecetes tormához

0.25 rész az ecetes tormából
1 db érett mangó
1 marék friss mentalevél
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Négyféle húsvéti torma Lajostól

A húsvéti torma talán még sosem volt ennyire izgalmas. Színes, vibráló variációkat hoztam nektek. Hűtőben lefedve mindegyik változat egy szűk hétig biztosan eláll az ecet és a torma miatt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
adaghoz
+

Az alap ecetes tormához (kb. 750 ml-es befőttesüveghez)

500 ml víz
1 púpozott ek porcukor
1 csapott ek só
½ ek 20%-os ételecet
200 g friss torma lereszelve

A meggyes-chilis ecetes tormához

0.25 rész az ecetes tormából
250 g fagyasztott meggy
1 púpozott ek cukor
friss chili ízlés szerint

A céklás tormához

0.25 rész az ecetes tormából
2 db cékla
1 púpozott ek kapribogyó
1 mk só

A zöld almás-zelleres tormához

0.25 rész az ecetes tormából
1 db zöld alma
2 - 3 szál zellerszár

A mentás-mangós ecetes tormához

0.25 rész az ecetes tormából
1 db érett mangó
1 marék friss mentalevél
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az alap ecetes reszelt torma elkészítésével kezdünk, amit a legtöbben húsvétkor készítünk: a vízben elkeverjük a cukrot, a sót és az ecetet, majd az reszelt tormához annyit adunk a bekevert salátaecetből, hogy ne legyen túlzottan híg. Ez így önmagában is használható, de mi ebből az alapból kiindulva csináltunk négy típust.

A meggyes-chilis torma

A fagyasztott meggyet egy gyorsforralóba tesszük, majd a cukorral addig forraljuk, amíg elpárolog a leve, besűrűsödik és elkezd kicsit karamellizálódni. 

Mellészórjuk az összevágott chilit, együtt botmixerrel krémesre zúzzuk, majd ha már kihűlt, összekeverjük az ecetes tormával. 

húsvéti torma

Céklás húsvéti torma

a céklákat alufóliába csomagoljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 2,5 órát sütjük. Ezután megtisztítjuk és összevagdossuk. A kapribogyóval együtt botmixerrel krémesre zúzzuk, sózzuk, és ha kihűlt, elkeverjük a kész ecetes tormával.

Zöld almás-zelleres torma

Az almát nem kell meghámozzuk, csak tisztítsuk meg a magházától, majd a kisebb darabokra vágott zellerzölddel botmixerrel krémesítsük. Ha ez kész, összekeverjük a kész ecetes tormával.

A mentás-mangós torma

a megtisztított mangót meghámozzuk és lefaragjuk a nagy magjáról. A mentaleveleket kisebbre vagdaljuk, majd a mangóval együtt botmixerrel krémesítsük, és elkeverjük a kész ecetes tormával.

húsvéti torma

Ha tetszett a négyféle húsvéti torma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Tormás-sonkás házi kifli

Füstölt sonkás-tormás sajtszószos fusilli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?