Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A vagdalthoz

1 - 2 ek olaj
1 fej hagyma
200 g füstölt-főtt sonka (a házi a legjobb, mert az szálaira esik szét)
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 ek reszelt reszelt torma (üveges)
100 g kalács
500 g darált sertéshús
1 db tojás
só, bors
3 - 4 db keménytojás
1 db tojás a kenéshez

A marinált retekhez

1 csapott tk porcukor
1 mk só
2 ek fehérborecet
1 dl víz
10 db hónapos retek

Az összeállításhoz

a megmaradt kalács
50 - 60 g majonéz
1 db fejes saláta
2 db paradicsom
1 - 2 ek reszelt torma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben

Ha bárki azt mondta volna nekem, hogy én stefániás szendvicset fogok gyártani, biztos nem hittem volna neki. Egészen eddig, ugyanis húsvétkor nagyot lehet vele villantani, és lássuk be, egy ropogós, húsvéti vajas kalácsban azért ez is finomabb.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A vagdalthoz

1 - 2 ek olaj
1 fej hagyma
200 g füstölt-főtt sonka (a házi a legjobb, mert az szálaira esik szét)
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 ek reszelt reszelt torma (üveges)
100 g kalács
500 g darált sertéshús
1 db tojás
só, bors
3 - 4 db keménytojás
1 db tojás a kenéshez

A marinált retekhez

1 csapott tk porcukor
1 mk só
2 ek fehérborecet
1 dl víz
10 db hónapos retek

Az összeállításhoz

a megmaradt kalács
50 - 60 g majonéz
1 db fejes saláta
2 db paradicsom
1 - 2 ek reszelt torma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sonkás-tormás Stefánia-vagdalthoz a hagymát finomra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben üvegesre pároljuk. Közben a sonkát felaprítjuk, és ezt is a hagyma mellé tesszük, hogy kicsit felpuhuljon. Mellészórjuk a borsot, az aprított petrezselymet, majd belekeverjük a tormát és az egészet félretesszük lehűlni.

A 100 gramm kalácsot – ami egy kalácsnak kb. a két vége – vízbe áztatjuk egy keverőtálban. Egy másik tálba tesszük a darált húst, ráütjük a tojást, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd belekeverjük a kinyomkodott kalácsot és a sonkás hagymát is. Alaposan összedolgozzuk.

A massza feléből egy sütőpapírral borított tepsin egy sávot fektetünk le, erre felsorakoztatjuk a keménytojásokat, majd az egészet befedjük a massza másik felével. Ezt megkenjük egy lazán felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. A megsült vagdaltat kivesszük, és kicsit hagyjuk hűlni, hogy könnyebben vágható legyen.

A porcukrot, a sót és az ecetet összekeverjük a vízzel, majd beleáztatjuk a felszeletelt retket. 

A kalácsot felszeleteljük, megkenjük majonézzel, és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. 

A szendvics aljára tépünk a salátából, erre mehet a retekből, aztán egy jó szelet vagdaltat rakunk rá, néhány szelet paradicsomot borítunk rá, megkenjük a tormával, és végül befedjük a másik szelet kaláccsal.

sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben
Sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben

Ha tetszett a sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Köleses libamellvagdalt tepsis burgonyával

Stefánia vagdalt, az örök klasszikus

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?