A sajtos pulykamell elkészítését a sajtos krémmel kezdjük. Ehhez a krémsajtot kikeverjük a fokhagymaporral, a provence-i fűszerkeverékkel, valamint sóval és borssal. A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd átrakjuk egy tepsibe.
Lekenjük a krémsajttal, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre, hogy megpiruljon a tetején a sajt. Hasábburgonyával, rizzsel, kuszkusszal laktató ebéd vagy vacsora lesz, de ha könnyedebb fogásra fáj a fogatok, friss kevert salátával vagy párolt zöldségekkel is fogyaszthatjátok.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
Te is azok közé tartozol, akik inkább kerülik a pulykamellet, mert félnek, hogy túl száraz lesz a végeredmény? Akkor épp itt az ideje változtatni ezen! A gyakori tévhittel ellentétben az igazság az, hogy a pulykamellből is lehet szaftos és ínycsiklandó kajákat varázsolni az asztalra. Ráadásul érdemes is minél többször fogyasztani a pulykának ezen részét, hiszen egy alapvetően sovány húsféle, aminek magas a fehérjetartalma, és rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot is rejt. Vagyis a diétás étrendbe is szuperül beilleszthető! Ha bejött a sajtos pulykamell, akkor próbáld ki az alábbi szaftos pulykás recepteket is!
Villámgyors tejszínes-gombás pulykamell