Hozzávalók
- 2 marék hántolt tökmag
- 1 fej kisebb brokkoli
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- só, bors
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 400 g pulykamell
- 2 - 3 csipet szárított kakukkfű
- 2 - 3 csipet szárított bazsalikom
- 2 csipet csípős, őrölt pirospaprika
- 50 ml száraz fehérbor
- 80 ml tejszín
- 1 doboz kéregflórás lágy sajt
Hozzávalók
- 2 marék hántolt tökmag
- 1 fej kisebb brokkoli
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- só, bors
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 400 g pulykamell
- 2 - 3 csipet szárított kakukkfű
- 2 - 3 csipet szárított bazsalikom
- 2 csipet csípős, őrölt pirospaprika
- 50 ml száraz fehérbor
- 80 ml tejszín
- 1 doboz kéregflórás lágy sajt
A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk és félrerakjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát pedig körbevágjuk és a belső zsengébb részét kis szeletekre vágjuk, egy szűrőben átöblítjük. A forró serpenyőbe belenyomatjuk az olívaolajat, rádobjuk a brokkolit, ráfacsarjuk a citrom levét és átpároljuk benne a brokkolit. Közben sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá még kevés olívaolajat és hozzádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát.
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, ezt is sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd egy kevés olívaolajat locsolunk rá. A húsokat a brokkolik közé dobjuk, ha körbepirultak, meglocsoljuk a fehérborral, pár percig sütjük, majd mehet hozzá a tejszín is. Mikor a pulykamell átpárolódott, megszórjuk a tökmaggal, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott sajtot és 200 fokos sütőben, grillfokozaton pár perc alatt megolvasztjuk a sajtot.