Hozzávalók
- 2 csomag instant tésztás leves
- 150 g majonéz
- 100 g tejföl
- 60 g édes chiliszósz
- 0.25 fej kelkáposzta vagy 0,5 fej kínai kel
- 150 g sárgarépa
- 3 szál újhagyma
- 2 ek szezámmag
Hozzávalók
- 2 csomag instant tésztás leves
- 150 g majonéz
- 100 g tejföl
- 60 g édes chiliszósz
- 0.25 fej kelkáposzta vagy 0,5 fej kínai kel
- 150 g sárgarépa
- 3 szál újhagyma
- 2 ek szezámmag
Az ázsiai tésztasalátához a két csomag tésztát egy csomaghoz ajánlott mennyiségű vízzel leforrázzuk, beleszórjuk az egyik fűszerkeveréket, és lefedjük, hogy megpuhuljon.
A másik fűszerkeveréket összekeverjük a majonézzel, tejföllel, és a chiliszósszal. Ha olyan csomaggal van dolgotok, amiben fűszerolaj és szójaalap is van, azt is ebbe keverjétek.
A kelkáposztát vékonyan felcsíkozzuk, a sárgarépát hámozóval hosszú csíkokra vágjuk, az újhagymát kicsit srégen vékonyan felszeleteljük, és mindent a majonézes alapba keverünk. A tésztát hagyjuk lehűlni, majd ezt is az alaphoz adjuk. Végül a szezámmagot egy száraz, forró serpenyőben kicsit megpirítjuk, ezt is hozzáadjuk az alaphoz, majd az egészet összekeverjük, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett az ázsiai instant leveses tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a megúszós ázsiai receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Földimogyorós-csirkés kamu pad thai
Zacskós ázsiai leves felturbózva