Besameles-sajtos sült krumpli

Hozzávalók

1
főre
+
300 g fagyasztott hasábburgonya
25 g vaj
25 g liszt
250 ml tej
só, bors
65 g reszelt trappista
néhány szem konzerves jalapeño
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Besameles-sajtos sült krumpli

Roppant egyszerű junk foodról van szó, amit egy teljesen átlagos hétköznapon is tudunk filmnézéshez ajánlani, karantén idején viszont mindenképp érdemes rátenni a heti menüre. Nem a legegészségesebb kaja a világon, de majd nyáron lemozogjuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+
300 g fagyasztott hasábburgonya
25 g vaj
25 g liszt
250 ml tej
só, bors
65 g reszelt trappista
néhány szem konzerves jalapeño
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fagyasztott hasábburgonyát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. 

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, pár perc alatt lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a meleg tejjel, habverővel simára keverjük, és pár perc alatt készre főzzük. Amikor kész a besamel, még melegen belekeverünk 25 g trappistát. 

A sült krumplira öntjük a besamelt, megszórjuk a maradék reszelt trappistával, és visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, amíg aranybarnára nem pirult. Ízlés szerint megszórjuk jalapeño paprikával.

Ha tetszett a besameles-sajtos sült krumpli recepje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások