Hozzávalók
- 300 g csirkecombfilé
- 2 ek étolaj
- 1 tk só
- 3 ek kukoricakeményítő
A szószhoz
- 1 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm gyömbér
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 2 ek ketchup
- 2 ek rizsecet
- 2 ek szójaszósz
- 3 - 4 ek barna cukor
- 2 tk kukoricakeményítő
- 1 ek szezámolaj
A tálaláshoz
- 2 adag főtt rizs
- 1 szál újhagyma
- 1 ek szezámmag
- 2 gerezd lime
Hozzávalók
- 300 g csirkecombfilé
- 2 ek étolaj
- 1 tk só
- 3 ek kukoricakeményítő
A szószhoz
- 1 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm gyömbér
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 2 ek ketchup
- 2 ek rizsecet
- 2 ek szójaszósz
- 3 - 4 ek barna cukor
- 2 tk kukoricakeményítő
- 1 ek szezámolaj
A tálaláshoz
- 2 adag főtt rizs
- 1 szál újhagyma
- 1 ek szezámmag
- 2 gerezd lime
Az édes-savanyú csirke air fryerben recept első lépése, hogy a húst 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük az olajjal, sóval és kukoricakeményítővel úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Ezután az air fryer kosarába helyezzük a csirkedarabokat, lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást. 200 fokon 12-15 percig sütjük őket. Egyszer-kétszer rázzuk meg az air fryer kosarát, hogy ne tapadjanak le és egyenletesen süljenek meg!
Mindeközben elkészítjük a szószt: egy serpenyőben nagy lángon felhevítjük az olajat, majd mehet rá a felaprított fokhagyma és gyömbér. Pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. 1-2 perc elteltével mehet is rá a szintén felkockázott zöld és piros kaliforniai paprika.
A szósz maradék hozzávalóit először csomómentesre keverjük egy tálban, majd beleöntjük a serpenyőbe, legvégül pedig beleforgatjuk a már megsült csirkéket is. Rizzsel, karikákra vágott újhagymával, kevés szezámmaggal és egy-egy lime-gerezddel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!