Hozzávalók
- 2 szál póréhagyma (350 g)
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 500 g burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 ml víz
- 250 ml tejszín
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- só, bors
- 50 g trappista
- 1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- kenyér
Póréhagymás-burgonyás ragu
Hozzávalók
- 2 szál póréhagyma (350 g)
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 500 g burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 ml víz
- 250 ml tejszín
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- só, bors
- 50 g trappista
- 1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- kenyér
A félbevágott, felszeletelt póréhagymát 4-5 percig pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a felkockázott burgonyát és a fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel, beletesszük az alaplézselét, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya megfőtt és a lé redukálódott. Elzárjuk, belekeverjük a reszelt trappistát, apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk. Kenyérrel fogyasztjuk.
Ha tetszett az póréhagymás-burgonyás ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!