A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g rizs
- só, bors
- 3 ek szezámolaj
- 50 ml szójaszósz
- 1 db tojás
- 1 marék fagyasztott borsó (kb. 200 g/marék)
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db lime
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g rizs
- só, bors
- 3 ek szezámolaj
- 50 ml szójaszósz
- 1 db tojás
- 1 marék fagyasztott borsó (kb. 200 g/marék)
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db lime
Bár a bacon nem kifejezetten az ázsiai konyha eleme, egy tojásos rizsbe keverve egészen elképesztő ízeket produkál. A szójaszószos tojásos rizs elkészítéséhez a bacont felcsíkozzuk, és egy lábasban, közepesen erős lángon kisütjük a zsírját, majd kiszedjük egy kis tálba. A visszamaradt zsírra szórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a rizst, és kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 500 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetés nélkül puhára főzzük a rizst, hogy az összes vizet magába szívja.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a szezámolajat és a szójaszószt, majd rácsurgatjuk a felvert tojást, további 2 percig pirítjuk, majd elzárjuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a fagyasztott borsót. Lefedjük, és hagyjuk 4-5 percig állni, hogy a forró gőzben a borsó is megpuhuljon. Végül hozzákeverjük a korábban lepirított bacont, és már tálalhatunk is.
Tányérba szedjük a rizst, megszórjuk friss petrezselyemmel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a baconös-szójaszószos tojásos rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!