Hozzávalók
- 4 szelet sertéstarja (kb. 130 g/szelet)
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 2 db alma (kb. 320 g)
- 2 ek méz
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ mk morzsolt kakukkfű
- 250 ml almalé
- 100 ml fehérbor (almalével helyettesíthető)
- 200 ml alaplé
- 250 g bulgur
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g vaj
- 2 tk mustár
Hozzávalók
- 4 szelet sertéstarja (kb. 130 g/szelet)
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 2 db alma (kb. 320 g)
- 2 ek méz
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ mk morzsolt kakukkfű
- 250 ml almalé
- 100 ml fehérbor (almalével helyettesíthető)
- 200 ml alaplé
- 250 g bulgur
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g vaj
- 2 tk mustár
Az egyserpenyős almás tarja elkészítéséhez először egy serpenyőt közepesen erős lángon felhevítünk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 evőkanál olajon mindkét oldalukat kérgesítjük, aztán egy deszkára szedjük és félretesszük.
Közben megtisztítjuk az almát, 8-10 cikkre vágjuk, és a forró serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Teszünk rá egy evőkanál mézet, összeforgatjuk, majd ezt is félretesszük.
A serpenyőbe locsoljuk a maradék olajat, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és felöntjük az összes folyadékkal. Felforraljuk, majd beleszórjuk a bulgurt és az előpirított almacikkeket, a tetejére fektetjük a tarjaszeleteket, majd fedő alatt, közepesen erős lángon, kb. 15 perc alatt készre pároljuk. További 10 percig pihentetjük.
Végül beletesszük a vajat és a felaprított petrezselymet, belekanalazzuk a mézet, valamint a mustárt, összekeverjük, és már tálalhatunk is.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Ha tetszett az egyserpenyős almás tarja bulgurralreceptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tarja, ha nem jön be az almás:
Sörben párolt tarja káposztás nudlival