Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 75 g sertészsír
- 1 tk só
- 700 ml víz
A pirított hagymához
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 50 ml víz
A tálaláshoz
- 350 g tejföl
- 300 g baracklekvár
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 75 g sertészsír
- 1 tk só
- 700 ml víz
A pirított hagymához
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 50 ml víz
A tálaláshoz
- 350 g tejföl
- 300 g baracklekvár
A lisztes sterchez a lisztet egy lábasba tesszük és szárazon, sűrűn kevergetve 4-5 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt, a sót, és fokozatosan, kb. 1,5-2 decinként a vizet is. Addig kevergetjük, amíg szinte teljesen morzsalékos nem lesz.
A hagymát felszeleteljük és száraz, forró serpenyőben elkezdjük pirítani. Amikor barnul, megsózzuk, megcukrozzuk és felöntjük a vízzel. Addig pároljuk, amíg a víz el nem párolog. Lehúzzuk a tűzhelyről. Innentől kezdve ránk van bízva, hogy lekvárral, vagy tejföllel és pirított hagymával tálaljuk-e a stercet.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!