Hozzávalók
A csirkés raguhoz
- 30 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek méz
- 2 tk mustár
- 2 - 3 ek Worcester szósz
- 400 ml tejszín
- 70 g vaj
A rizshez
- 200 g rizs
- só
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
A csirkés raguhoz
- 30 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek méz
- 2 tk mustár
- 2 - 3 ek Worcester szósz
- 400 ml tejszín
- 70 g vaj
A rizshez
- 200 g rizs
- só
- 1 csokor petrezselyem
A mézes-mustáros csirke elkészítése tényleg nem bonyolult művelet: erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a megtisztított, szeletekre vágott hagymát. Hozzáadjuk a 2-3 centis kockákra vágott csirkemellet, és megsózzuk, borsozzuk.
Pár perc pirítás után hozzáadjuk a mézet, a mustárt, és ízesítjük Worcester szósszal. Elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. 1-2 perc főzés után, mikor elkezd a ragu besűrűsödni, hozzáadjuk a hideg vajat. Megvárjuk, míg elolvad, és elzárjuk a tűzhelyet.
Közben a rizst bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd elkeverjük benne a felaprított petrezselymet. Ha bizonytalan vagy a rizsfőzést illetően, itt megtudhatod hogyan lehet tökkkkéletes a főtt rizs. Végül a mézes-mustáros csirkeragut a petrezselymes rizzsel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!