Grillszezon

Mézes-mustárosgrillezettcsirkeszárny

Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny

Hozzávalók
2 ek
nagy szemű só
2 ek
színes egész bors
2 ek
fokhagymapor
1 kg
csirkeszárny
2 ek
mustár
A glaze-hez
3 ek
méz
3 ek
édes, enyhén csípős szósz
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A mézes-mustáros grillezett csirkeszárny első lépéseként a só, bors, fokhagymapor szentháromságot egy mozsárban összetörjük. A csirkeszárnyakat az ízületeknél kettévágjuk, egy tálba tesszük és jól elkeverjük előbb a mustárral, aztán pedig a fűszerkeverékkel.

A kb. 180 fokosra melegített grillbe tesszük a szárnyakat indirekt hőre, és csukott fedéllel sütjük 40 percig, közben néha megforgatjuk őket. 

A glaze-hez kikeverjük a mézet a csípős szósszal és a citromlével. Amikor a szárnyak már elég pirosra sültek, átpakoljuk őket a direkt hő fölé, lekenjük a glaze-zel és további 5 percig sütjük, majd levesszük a grillről és tálalás előtt még egyszer átkenjük a mézes glaze-zel. 

mezes-mustaros-grillezett-csirkeszarny
Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 45 perc 

Ha nem éred be egyetlen grillrecepttel, akkor ezeket is csekkold Bürgés Tomitól:

Pikáns kukoricasaláta

Bacon burger pikáns házi majonézzel 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A csirkeszárny örök klasszikus grillkaja, amihez remekül passzol az enyhén pikáns, mézes-mustáros pác. Ne is próbálkozzatok késsel-villával enni, kézzel sokkal finomabb. :D

Hozzávalók

2 főre
2 ek
nagy szemű só
2 ek
színes egész bors
2 ek
fokhagymapor
1 kg
csirkeszárny
2 ek
mustár
A glaze-hez
3 ek
méz
3 ek
édes, enyhén csípős szósz
0.5 db
citrom leve

A mézes-mustáros grillezett csirkeszárny első lépéseként a só, bors, fokhagymapor szentháromságot egy mozsárban összetörjük. A csirkeszárnyakat az ízületeknél kettévágjuk, egy tálba tesszük és jól elkeverjük előbb a mustárral, aztán pedig a fűszerkeverékkel.

A kb. 180 fokosra melegített grillbe tesszük a szárnyakat indirekt hőre, és csukott fedéllel sütjük 40 percig, közben néha megforgatjuk őket. 

A glaze-hez kikeverjük a mézet a csípős szósszal és a citromlével. Amikor a szárnyak már elég pirosra sültek, átpakoljuk őket a direkt hő fölé, lekenjük a glaze-zel és további 5 percig sütjük, majd levesszük a grillről és tálalás előtt még egyszer átkenjük a mézes glaze-zel. 

mezes-mustaros-grillezett-csirkeszarny
Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 45 perc 

Ha nem éred be egyetlen grillrecepttel, akkor ezeket is csekkold Bürgés Tomitól:

Pikáns kukoricasaláta

Bacon burger pikáns házi majonézzel 

Ha tetszett a Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept