Hozzávalók
- 500 g friss eper
- 250 g friss áfonya
- 500 g friss cseresznye
- 80 ml száraz vörösbor
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 3 ek juharszirup
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
A díszítéshez
- pár szem friss eper és áfonya
- mentalevelek
- 6 ek görög joghurt
18-as karikás gyümölcsleves
Hozzávalók
- 500 g friss eper
- 250 g friss áfonya
- 500 g friss cseresznye
- 80 ml száraz vörösbor
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 3 ek juharszirup
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
A díszítéshez
- pár szem friss eper és áfonya
- mentalevelek
- 6 ek görög joghurt
A 18-as karikás gyümölcsleves elkészítéséhez egy lábasban a felkockázott epret, az áfonyát és a kimagozott cseresznyét a borral együtt 5 percig forraljuk közepes lángon. Levesszük a tűzről, és a többi hozzávalóval egy botmixer vagy turmixgép segítségével krémesítjük.
Pár órára a hűtőbe tesszük, és hidegen, friss gyümölcsökkel, mentalevéllel és joghurttal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több hűsítő gyümölcsleves a nyári hőségre:
Gyümölcsleves főzés nélkül
Egyszerű trópusi gyümölcsleves
Sárgabarack-krémleves karamellizált barackkal