Ez a csirkés enchilada leves nagyon paradicsomos, tejszínes és tele van tortillával! A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és megdinszteljük rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és 3-4 perc alatt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, majd 1 perc pirítás után felöntjük a passatával és az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 5 percig főzzük, majd beletesszük a lecsöpögtetett kukoricát és babot is, végül felöntjük tejszínnel. Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Tányérba szedjük a levest, a tetejére tesszük a szeletekre vágott avokádót, megszórjuk újhagymával, rászórjuk a tortillát, és tehetünk rá egy cikk citromot is.

Elkészítési idő: 20 perc
Még több enchilada:
Lencsés vega enchilada
Mikrós enchilada
Vega enchilada
Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas
Csirkés enchilada chipsmorzsával