Egyszerű levesek

Csirkésenchiladaleves

Csirkés enchilada leves

Hozzávalók
A leveshez
300 g
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
20 ml
olaj
500 g
csirkemellfilé
1 ek
sűrített paradicsom
(kb. 20 g)
300 ml
passata
kb. 1,5 l zöldségalaplé
só, bors
10 g
cukor
340 g
konzerv kukorica
800 g
konzerv bab
150 ml
cukrozatlan habtejszín
A tálaláshoz
2 db
érett avokádó
2 szál
újhagyma
kb. 80 g tortillachips
citrom ízlés szerint

Elkészítés

Ez a csirkés enchilada leves nagyon paradicsomos, tejszínes és tele van tortillával! A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és megdinszteljük rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és 3-4 perc alatt megpirítjuk.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, majd 1 perc pirítás után felöntjük a passatával és az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 5 percig főzzük, majd beletesszük a lecsöpögtetett kukoricát és babot is, végül felöntjük tejszínnel. Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.

Tányérba szedjük a levest, a tetejére tesszük a szeletekre vágott avokádót, megszórjuk újhagymával, rászórjuk a tortillát, és tehetünk rá egy cikk citromot is.

csirkés enchilada leves
Csirkés enchilada leves

Elkészítési idő: 20 perc

Még több enchilada:

Lencsés vega enchilada
Mikrós enchilada
Vega enchilada
Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas
Csirkés enchilada chipsmorzsával

www.streetkitchen.hu

Ki ne ismerné azt a számot, amiben szerepel, hogy “a szemeidben ott van Mexikó”?! Na, ebben a formában ez nem igaz. Helyesen most így szól: A tányérodban ott van Mexikó!

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
300 g
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
20 ml
olaj
500 g
csirkemellfilé
1 ek
sűrített paradicsom
(kb. 20 g)
300 ml
passata
kb. 1,5 l zöldségalaplé
só, bors
10 g
cukor
340 g
konzerv kukorica
800 g
konzerv bab
150 ml
cukrozatlan habtejszín
A tálaláshoz
2 db
érett avokádó
2 szál
újhagyma
kb. 80 g tortillachips
citrom ízlés szerint

Ez a csirkés enchilada leves nagyon paradicsomos, tejszínes és tele van tortillával! A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és megdinszteljük rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és 3-4 perc alatt megpirítjuk.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, majd 1 perc pirítás után felöntjük a passatával és az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 5 percig főzzük, majd beletesszük a lecsöpögtetett kukoricát és babot is, végül felöntjük tejszínnel. Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.

Tányérba szedjük a levest, a tetejére tesszük a szeletekre vágott avokádót, megszórjuk újhagymával, rászórjuk a tortillát, és tehetünk rá egy cikk citromot is.

csirkés enchilada leves
Csirkés enchilada leves

Elkészítési idő: 20 perc

Még több enchilada:

Lencsés vega enchilada
Mikrós enchilada
Vega enchilada
Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas
Csirkés enchilada chipsmorzsával

Ha tetszett a Csirkés enchilada leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept