Hozzávalók
- 6 - 7 db tortilla
- tejföl a tálaláshoz
- 300 g cheddar sajt
A raguhoz
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál kisebb répa
- só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 2 konzerv darabolt paradicsom (250 g-os kiszerelés)
- 200 ml víz
- 2 konzerv lencse (310 g-os kiszerelés)
Hozzávalók
- 6 - 7 db tortilla
- tejföl a tálaláshoz
- 300 g cheddar sajt
A raguhoz
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál kisebb répa
- só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 2 konzerv darabolt paradicsom (250 g-os kiszerelés)
- 200 ml víz
- 2 konzerv lencse (310 g-os kiszerelés)
Egy jóféle vega enchilada mindig jó választás, ha a családnak vagy a barátoknak főzünk, mert mindenki imádja és bőven jól lehet vele lakni. Ehhez a verzióhoz először a vega raguhoz az olajon alaposan lepirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymákat, zellert, répát, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a füstölt paprikát, őrölt köményt, őrölt koriandert, felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, majd 10 percig főzzük rotyogtatva. Ekkor beleöntjük a lencsét is, és további 10 percig főzzük.
Az összeállításhoz két evőkanálnyi ragut és 1-1 csipet reszelt cheddar sajtot rakunk a tortillákra, külön-külön, majd feltekerjük őket és egy nagyobb tepsibe pakoljuk egymás mellé. Ezután egyenletesen ráhalmozzuk a maradék ragut a töltött tortillákra, rászórjuk a maradék sajtot, és betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, majd grill fokozaton addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul a sajt. Ízlés szerint friss zöldsalátát is kínálhattok mellé.
Ha tetszett ez a vega enchilada recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!