Hirdetés

Vega enchilada

Hozzávalók

5
darabhoz
+
5 tortillalap
500 g csiperkegomba
100 g köles
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db kaliforniai paprika
só, bors
2 tk római kömény
1 tk őrölt kömény
1 csokor koriander
1 mk füstölt pirospaprika
200 ml passata (passzírozott paradicsom)
400 g konzerv vörösbab
2 ek olaj
200 g cheddar sajt
200 ml tejföl a tálaláshoz
Hirdetés

Vega enchilada

Ezt a kaját a vega és nem vega kollégák egyaránt imádták. Tökéletes gyors ebéd lehet a húsmentes hétfőkre, még a legnagyobb húsevők sem hiányolhatjál a húst ebből a kajából!
Hirdetés

Hozzávalók

5
darabhoz
+
5 tortillalap
500 g csiperkegomba
100 g köles
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db kaliforniai paprika
só, bors
2 tk római kömény
1 tk őrölt kömény
1 csokor koriander
1 mk füstölt pirospaprika
200 ml passata (passzírozott paradicsom)
400 g konzerv vörösbab
2 ek olaj
200 g cheddar sajt
200 ml tejföl a tálaláshoz

A gombát felszeleteljük, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát, és a felkockázott paprikát is.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, a római köménnyel, a füstölt paprikával és a felaprított korianderrel. Ráöntjük a passatát, majd a konzerv babot. Hozzáadjuk a lepirított gombát, majd a kölest és jól összekeverjük.

Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, a tortillákat megtöltjük, összegöngyöljük és szép sorban a tepsibe helyezzük. Megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a tejföllel, és még egy kis aprított koriandert is szórhatunk rá.

Ha tetszett az enchilada receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások